Medlemsbrev

 

Medlemsbrev 3

Mars 2023

 

Hej,

Vi börjar ju så klart med ett stort GRATTIS till Melinda som under distriktets årsmöte utnämndes till Årets Ridlärare 2022. Vi är så stolta! Med värme och glatt humör, fokus på elevernas utveckling och hästarnas välmående är hon mer än välförtjänt av den fina utnämningen 😊


Uppträdande på läktaren

Vi vill påminna åskådare under ridlektioner röra sig så lite som möjligt på läktaren. Även om våra ridskolehästar är vana så kan rörelser på läktaren leda till att några hästar hoppar till. Det blir också lätt distraherande för både ridande och ridlärare om det är rörigt på läktaren och åskådare byter plats från ena och andra sidan. Ridlärarna har meddelat att under vissa lektioner det lite svårt att fokusera på de ridande när det pratas mycket på läktaren. Vi som sitter på läktaren tror inte att det hörs mycket, men ljudet transporteras faktiskt ganska väl ut över ridbanan och gör det även svårt för rideleverna att höra vad ridläraren säger.

Ytterligare en viktig sak vi vill poängtera är de allmänna riktlinjerna för fotografering och videoinspelningar. Tänk på att GDPR-lagen innebär att man måste ha allas medgivande innan man tar kort eller spelar in en video. Det är något vi alla behöver tänka på när vi tar upp mobilen för att filma. Och än mer om man lägger ut på sociala medier. Vi ber om försiktighet och respekt när det gäller filmer och foton och hur dessa används.


Aktiviteter

Nu i helgen arrangerar vi årets första stora tävling. Det finns alltid en risk att schemalagda funktionärer får förhinder pga. sjukdom nu när förkylningar som går runt. Hör gärna av er till Kim Löfgren i tävlingskommittén, kim.lofgren@outlook.com, eller till Josefine Frohm som håller i funktionärsansvaret (070-237 23 30) så att vi har en bra reservlista om det skulle behövas. För mer information om funktionärsuppdragen, se hemsidan https://www.hammarorf.se/anl-ggningen/t-vlingar.

För två veckor sedan hade vi en stark grupp av händiga personer som hjälpte till att fixa och laga i tävlingsstallet. Och som det ser ut nu med regnandet så har vinterns insats med att dika ur och lägga en stenbädd runt tävlingsstallet verkligen hjälpt till att hålla vattnet borta.

Personalen kommer inom kort att börja planera för påsklovsaktiviteter så håll gärna utkik efter det på våra sidor på Instagram och Facebook och på anslagstavlan i stora stallet 😊


”Sportlotten”

Som ni vet så har vi dragit igång försäljningen av ”Sportlotten”. Förutsättningen för att HRF ska kunna få in 60 000 kr är att varje ridande köper 8 lotter (för eget bruk, eller säljer vidare till vänner och familj). Lotten kostar 50 kr/st och har fina rabattkuponger, förutom chans till vinst, så klart!

Intäkterna och bonusen vi får om alla lotter säljs är väldigt viktigt tillskott i kassan för föreningen så vi hoppas att alla vill hjälpa till med detta. 


Glada hälsningar,

HRF styrelse och personal


Våra sponsorer