Medlemsbrev

 

Medlemsbrev 9

November 2022

 

Hej alla medlemmar,


Nu är vi mitt inne i mörka hösten och det är lite väl regnigt kan man tycka, men snart börjar det faktiskt bli dags att hänga upp adventsstjärnorna. Det har varit en intensiv oktober med många aktiviteter för både personal och medlemmar. Här kommer lite information från styrelse och personal.


Hästarna

Förutom Sandi så har vi även fått låna en till sto, ett kallblod som nu håller på att ridas till av personalen. Hon heter Eddan och är riktigt pigg och glad och vi tror att hon snart kan komma med på vissa lektioner.


HRF:s viktiga värdegrund

Som vi tidigare har informerat så har styrelse och personal arbetat fram en ny värdegrund under våren. Vi tycker det är viktigt att återigen påminna om denna och uppmanar alla att reflektera över innehållet.

Vi vill ha en positiv och inkännande stämning i vår förening där vi tror gott om varandra. Vi vill alla göra rätt. Och alla gör så gott vi kan utifrån de förutsättningar de har.

 • Hjärtliga – tillsammans är vi engagerade och hjälps åt.
 • Respektfulla – vi inkluderar alla och tar ansvar för häst, människa och miljö.
 • Förebilder – vi ser och bekräftar varandra. Vi delar med oss av vår kunskap.

Med dessa tre ord kommer vi långt tillsammans och skapar en god atmosfär för oss själva och varandra!


Viktiga regler

Hjälm

 • Hjälm är obligatorisk för alla vid ridning och longering.
 • När man leder häst till och från hage ska ALLA bära hjälp, oavsett ålder.
 • Vid hantering av hästarna i stallet ska alla under 18 år bära hjälm.

Öppettider

 • Ridskolans stall stänger kl 16 på lördagar och söndagar.
 • Av säkerhetsskäl får ingen annan än utsedda personer befinna sig i stallen.

Lugnt uppträdande

 • Hästar behöver lugn och ro.
 • Uppträd lågmält i stallet och spring inte.


Känner du dig osäker kring något som rör hästen, fråga ridläraren eller någon annan som kan hjälpa dig.

Vi uppmanar alla medlemmar att gå in på hemsidan https://www.hammarorf.se/avgifter/information-och-villkor för att ta del av våra allmänna regler, samt vad som förväntas av dig som ridelev, före och efter ridlektionen.


Om alla ridelever kvitterar ut 5 lotter var (för eget bruk eller vidareförsäljning till vänner och bekanta) så kommer föreningen få in ca 50 000 kr! 


Ekonomi 

HRF:s ärende gällande bidrag för merkostnader 2022 (foder, strö och el) kommer att behandlas under november månad. Vi tillhandahåller alla efterfrågade underlag och hoppas på ett positivt beslut från politikens håll.

 

Vi drar snart igång med försäljning av Bingolotter. Styrelsen kommer att finnas på plats under en veckas tid mellan 16.30-20.00 bjuda på pepparkakor och glögg och dela ut Bingolotter för utkvittering via Swish.


Aktiviteter

Under oktober har såväl USEK som styrelse och personal fortbildat sig i olika forum. Bl.a. inspirationsdag för ridlärarna där de fick med sig en massa nya idéer för roliga och nyttiga hoppövningar. 3 USEK:are går den förberedande ungdomsledarkursen och lär sig jättemycket och har roligt med andra ungdomar från Värmlands olika ridsportföreningar. Föreningskonferensen på Loka Brunn var bra och nyttig för personal och styrelse, vi fick med oss bra information om t.ex. nya ekonomiverktyg från Ridsportförbundet, arbete för fler tävlingssponsorer och marknadsföring och kommunikation.

Kommande:

 • 20 nov – KM Hoppning
 • 4 dec – KM Dressyr
 • 11 dec – Luciashow


Funktionärer till våra klubbarrangemang kommer behövas i viss utsträckning, och om man vill baka till försäljningen är det väldigt uppskattat. Kontakta styrelsen (styrelsen@hammrorf.se) om du vill hjälpa till 😊

 

Varma hälsningar,

HRF Styrelsen och Personal  Våra sponsorer