HRF Nyhetsbrev

 

Nyhetsbrev 5

Maj 2024

 

Hej,


Som ni alla kanske har sett så har HRF uppmärksammats i medierna den senaste tiden. Tack vare vår annons i HammaröNytt så hörde reportrar av sig vilket vi tyckte var riktigt bra. Då fick vi chansen att förklara vår situation samtidigt som kommunen nu verkar mer mån om att hitta en lösning för att HRF ska kunna fortsätta verksamheten många år till. Vi behöver en ridskola i kommunen även framöver.

 

Föreningens ekonomi

Kommunen har bett oss att inkomma med ytterligare en ansökan för bidrag för de stora foderkostnaderna vi har varit tvungna att hantera under 2023 och 2024. Förra gången vi sökte bidrag så avslogs det, men nu vill man alltså att vi inkommer med en ny ansökan.


Nu har vi startat igång en försäljning av kryddor och oljor från  klasspengar.se – perfekta för sommarens grillkvällar samtidigt som vi stödjer föreningen 😊 Här är länken för att skapa ett konto och börja försäljningen för HRF https://klasspengar.se/skapa-konto/?key=259590a9e496c3e6 Försäljningen pågår till 2 juni.


Vi hade väldigt många startande under dressyrtävlingen i början av maj och många boxar i tävlingsstallet var uthyrda. Och återigen, alla ni som är funktionärer och ni som bakar till våra tävlingar bidrar jättemycket till att vi kan arrangera så lyckade tävlingar som ger viktiga intäkter och samtidigt sänka våra kostnader.

 

Tävlingsframgångar för HRF

Många HRF-ekipage har haft fina framgångar den senaste tiden. Det har varit både vår på egen dressyrtävling, hopptävlingen på EqualityLine i Hästviken, HRF:s ponnylag i både dressyr och hoppning. Och inte minst Catarina Hjärpe som red SM på Grevagården. Grattis till er alla – vi är så stolta över er!


Anläggningen och hästarna

Stort tack till alla ni som var med och skurade, målade och krattade under vår städ- och fixarhelg i slutet av april. Anläggningen blev väldigt fin inför förra helgens stora dressyrtävling. 


Som ni kanske har sett är shettisarnas vindskydd på väg att bli klart så det blir en jättebra förbättring för dem. Så fort alla hästarna är avmaskade så är det dags för dem att få börja gå i våra gräshagar på anläggningen.


Hippocrates – ridskolans nya app

Vi har börjat komma igång med appen Hippocrates som vi kommer att fortsätta att lägga till funktioner i. Just nu är storhästgrupperna inlagda och där är det nu möjligt att anmäla återbud och framöver kommer man kunna se vilken häst man blivit tilldelad, boka in igenridningar mm. Vi jobbar nu med att lägga in ridlekisgrupperna. Har ni problem med att logga in så är det bara att skriva till kansli@hammarorf.se för att meddela så försöker vi åtgärda detta.


Aktiviteter i maj och juni

  • 19 maj: ”Vi i stallet”-tävlingen hålls på HRF för ungdomar mellan 9-13 år. Värmlands Ridsportförbunds distriktsungdomsstyrelse arrangerar.
  • 25 maj: USEK anordnar ponnyridning i Skoghall under Tâssemarten och efter det är det dags för den årliga sommarövernattningen. Titta på anslagstavlan i stora ridskolestallet för information och anmälan.
  •  Början av juni: Klubbhoppning (datum ej bestämt än)
  • 15-16 juni: Hopptävling för häst och ponny. Funktionärsansvar för denna tävling är torsdags- och fredagsgrupperna.

 

Och redan nu kan ni notera den 24 augusti för vår årliga kick-off inför nästa termin där vi först har ett obligatoriskt informationsmöte för ridskolans elever i alla åldrar (ansvariga vuxna följer med sina barn). Ridskolans personal, styrelse och representanter för våra kommittéer finns på plats för att berätta om verksamheten och svara på frågor. Efter informationen grillar vi korv, fikar och minglar. USEK och styrelsen anordnar lite roliga aktiviteter och vi hoppas så klart på en solig och fin dag. 

 

Hälsningar,

HRF personal och styrelse
HRF – Hjärtliga och respektfulla förebilder